15 Kasım 2010 Pazartesi

Bir Türk Cihana bedeldir, Bağımsızlık ve Özgürlük benim Karakterimdir” tafraları ile konuşmanın… kaç para?...

Ata’yı Saygıyla anıyoruz.


“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir.”
M. Kemal ATATÜRK



Bizim sitede Atatürk resmi ve Türk Bayrağı resmi az… Çünkü şu anki hâkim Cumhuriyet ve Atatürk anlayışı benim Atatürk ve Cumhuriyet anlayışımdan oldukça farklı. İkide bir bayrak, Atatürk ve Cumhuriyet dediğimde onların kulvarında koşuyormuşum hissi veriyor bana. Ondan Atatürk ve Türk Bayrağı resimleri sitemizde az.

Bayramlarda ve yas dolaysı ile anmalarda hamasi konuşmalardan ve 1930’ların anlayışı ile verilen mesajlardan bıktık… Hem kurunup kurunup duruyoruz, hem de Cumhur’un, halkın geri planda kaldığı bir gündemlerle cebelleşiyoruz. CHP’nin içindeki kavganın ve CHP, AKP ve diğer partiler arasındaki kavganın ne kadarı halkın, Cumhur’un özgürlüğü ve zenginliği ile alakalı. CHP’de memlekete hizmetin projeleri mi çarpıyor yoksa parti içindeki hakimiyet meselesi mi daha çok tartışılan konu? Partiler arasındaki meselede halka hizmetten daha çok kimin iktidara hakim olacağı görüntüsü vermekte.

Cumhuriyet ekonomisi 87 yılda 770 kat civarında büyümüş, bu kendimizi kerteriz aldığımızda gurur verici bir durum. İhracat ve ithalatımız başlangıçta milyon dolarlarla, 1970’lerde 2-3 milyar dolarlarla, bu günse ortalama 105 milyar dolarlarla ifade edilir bir hale geldi. Bu da övünülesi bir durum. 1990’lar ile 2000’ler de kişi başı gayri safi milli hasıla 3-3 bin dolarla ifade edilirken bu gün 7-8 binlerden bahsediliyor. Bunlar bardağın dolu tarafı.

Fakat dünyayı kerteriz alınca farklı bir resim çıkıyor ortaya. Danimarka’nın kişi başı Gayrisafi milli hasılası 90 binlerde. Biz 6-7 binlere çıkmakta övünüyoruz ama; ABD’nin kendi ülkesi için belirlediği yoksulluk sınırı nedir biliyor musunuz: 10,800 dolar…

Bunlar gelişmiş ülkeler, orta halli bir örnek. Romanya’nın nüfusu 30 milyon civarı ihracatı 100 milyar civarı. Otomobil ve beyaz, kahverengi eşya gibi malların ihracatımızdaki payı artmakta. İhracatımız içinde ve dünyada da payı artan sektörümüz hizmet sektörü. Bunun ağırlıklı kısmı müteahhitlik sektörü. Fakat dünyanın en büyük hurda demir ithalatçı ülkesi neresi biliyor musunuz? Türkiye… Geçen yıl, yalnızca Çin 122 milyar dolarlık bilgisayar çipi, yongası ithal etmiş. İthal edilen sektörlerdeki farkı görüyor musunuz? Fakat biz ne Çin’e nede dünyaya 1 dolarlık cip satamadık. Çünkü böyle bir üretimimiz yok.

Bakan Zafer ÇAĞLAYAN, benim gittiğim gelişmiş ülkelerde bana yeni bir nükleer santral ve uydu projemizin olup olmadığını soruyorlar demiş.

Ve malumunuz AİHM’sinde yüksek yargımızın verdiği kararların %88’i mahkûm ediliyor, kusurlu bulunuyor. Bir hâkime “işgüzar” dediği için, bir başka hâkim yazar Nazlı Ilıcak’a 11 ay 20 gün özgürlüğü kısıtlayıcı mahkûmiyet kararı veriyor ve yine yüksek yargı öldürülen her askere karşı beş Kürt öldürülmeli diyen(başta öldürülmesi gerekenin ismini veren) yazarın yazısını “düşünce özgürlüğü(?)” kapsamında görüyor ve aklıyor…

Benim Atatürk ismine de onun önderliğinde kurulan Cumhuriyete de yakıştıramadığım Ülkemin bu görüntüsüdür, başka bir deyimle böylesi bir Atatürk ve Cumhuriyetçilik anlayışıdır.

Bir taraftan siyasal sitemin demokrasi ve hukuk kusurlu iken; başka bir tarafta bir kilo hurda demir ile bir kilo mikro cip, füze, nükleer santral fiyatları arasında devasa bir fark varken, Atatürk’ten alıntılar yapıp : “Bir Türk Cihana bedeldir, Bağımsızlık ve Özgürlük benim Karakterimdir” tafraları ile konuşmanın… kaç para?...”

Hiç yorum yok: