15 Kasım 2010 Pazartesi

İlkokulda başörtüsüne karşıyım - Taraf - Istanbul - 09.11.2010

İlkokulda başörtüsüne karşıyım - Taraf - Istanbul - 09.11.2010




CUMHURBAŞKANI Gül’ün eşi, ilkokulda başörtüsüne karşı çıktı: Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa, ortadan kaldıracağız. İlkokul öğrencisi kendi isteği ile başörtüsü takmaz.






İngiltere’de Türk öğrencilerle buluşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, ilköğretim öğrencilerinin türbanla derse girmesi tartışmalarına nokta koydu: “Bu cehalettir.”

İlkokul çağındaki bir çocuğun kendi isteğiyle başörtüsü takmasının söz konusu olamayacağını söyleyen First Lady Gül, “Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İngiltere temasları kapsamında Londra’da bulunan Hayrünnisa Gül, burada lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitimlerini sürdüren 35 Türk öğrenciyle bir araya geldi. Öğrencilerin teker teker sorunlarını dinleyen Gül, daha sonra bir konuşma yaptı. Dünyanın her yerinde Türk öğrencilerle karşılaşmaktan büyük mutluluk duuyduğunu dile getiren Gül, yurt dışında eğitim gören öğrencilerin Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirtti.



Yaşı gelince kendi karar verir

Daha sonra gençlerin sorularını da yanıtlayan Gül, bir soru üzerine bazı ilkokul öğrencilerinin de başörtüsüyle derse girmek istemesi üzerine başlayan tartışmalara da değindi. “Bu konuda yaşanan bir cehalet varsa biz bunu da ortadan kaldıracağız” diyen Hayrunnisa Gül, şöyle devam etti: “İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir.

Özellikle başörtüsü konusunda Türkiye’nin enerjisi yıllarca boş yere harcandı. Tüm sorunlar yavaş yavaş çözülüyor. Bu sorun da inşallah zamanla çözülecek.”

Hiç yorum yok: